28 Mart 2019 Perşembe günü Galatasaray Üniversitesi Frankofoni Günü çerçevesinde hazırlık sınıfı projelerinin sergilenmesi, edebiyat yarışması, matematik turnuvası, Fransızca film gösterimi gibi birçok etkinlik düzenlendi. Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, Frankofoni Günü etkinliklerine katılan başta Nijer Büyükelçisi olmak üzere, Fransa Başkonsolosu, Tunus Konsolosu ve Fas Başkonsolos Yardımcısı gibi ülkemizde görev yapan bazı frankofon diplomatlarla bir araya gelerek sağlık, çevre, toplum, eğitim gibi alanlardaki sosyal duyarlılık projelerini tanıttılar.

Etkinliğin sonunda Frankofoni Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen edebiyat yarışmasının ve matematik turnuvasının kazananlarına ödülleri dağıtıldı.