Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Staj Yönergesi
Amaç ve Kapsam
MADDE 1- Bu yönerge, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi eğitim amaçları ve ilkeleri çerçevesinde zorunlu staj programıyla ilgili esasları düzenlemektedir.
Genel İlkeler
MADDE 2- Staj, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği gereğince, öğrencilerin teorik bilgilerini pratikle pekiştirmek amacı ile üniversite dışındaki bir kurumda yapmak zorunda oldukları uygulama çalışmasıdır.
MADDE 3- Staj alanla ilgili kurumların ilgili departmanlarında yapılır. Yurt içi ve dışında yapılacak stajlar için Fakülte Staj Komisyonu’nun izni gerekir.
MADDE 4- Zorunlu staj lisans öğretim dönemi boyunca bir kere ve ikinci veya üçüncü eğitim-öğretim yılını takiben yaz döneminde yapılır.
MADDE 5- Öğrenciler staj yapacakları kurumları kendileri bulurlar. Fakülte öğretim elemanları bu süreçte danışmanlık ve yönlendirme konusunda destek verebilirler.
MADDE 6- Zorunlu staj süresi 22 işgünüdür.
MADDE 7- Öğrencilerin staj yaptıkları kurumlarda eğitim aldıkları alanlarla ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır. Öğrenciler staj yaptıkları kurumların çalışma düzenleri ile ilgili kural ve talimatlara uymak zorundadırlar.
Fakültemiz 22 .10.2010 tarih ve 04 nolu Fakülte Kurulu Kararı.
Staj Öncesi Yapılacaklar
MADDE 8- Stajı yapacak öğrenci, staj yapacağı kurumu bir dilekçe ile Fakülte Öğrenci İşleri Bürosu’na staj yapacağı öğretim yılının Mayıs ayı sonuna kadar bildirir.
MADDE 9- Öğrenci, Galatasaray Üniversitesi zorunlu staj formunu 3 asıl nüsha olarak doldurur. Bu formlardan birini Fakülte Staj Komisyonu’na, birini Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na verir; birini de kendisi saklar. Staj Komisyonu’na staj başvuru dilekçesini veren öğrenci, fakülteden staj yapacağı kuruma verilmek üzere imzalı staj mektubunu alarak stajına başlar.
Staj Süresince Yapılacaklar
MADDE 10: Staj formu, Türkçe olarak mürekkeple doldurulur.
MADDE 11: Öğrenci staj raporunu komisyonun belirlediği soruları yanıtlayacak şekilde hazırlar ve kapalı zarf içinde Fakülte Staj Komisyonu’na teslim eder.
Staj Sonrası Yapılacaklar
MADDE 12: Stajyer değerlendirme belgesi, stajın gerçekleştiği kurum yetkilisi tarafından gizli olarak doldurulur, onaylanır ve kapalı bir zarfa konur. Onaylayan kurum yetkilisinin ismi, ünvanı ve görevi belge üzerinde açıkça belirtilmelidir. Kapalı zarf içindeki söz konusu belge ve öğrenci tarafından hazırlanan staj raporu Fakülte’ye teslim edilir.
MADDE 13: Staj ile ilgili belgelerin, stajı izleyen eğitim-öğretim yarıyılının ikinci haftası sonuna kadar Fakülte Staj Komisyonu’nda görevli öğretim üyelerine erişmesi, öğrencinin sorumluluğundadır. Bu belgeler, Fakülte Sekreterliği tarafından gerekli şekilde düzenlenerek muhafaza edilir.
Fakülte Staj Komisyonu’nun Görevleri
MADDE 14: Fakülte öğrencilerinin yapacağı stajlar, Fakülte Staj Komisyonu’nca planlanır, uygulamaya koyulur ve denetlenir. Fakülte Staj Komisyonu, yapılmış stajın kabul ya da reddi konusunda karar verir. Komisyon, Fakülte Yönetim Kurulu tarafından seçilen bir başkan ve iki üyeden oluşur. Komisyon üyelerinin görev süreleri üç yıldır. Üyelerin ikinci kez seçilmesi mümkündür. Görev süresi bitmeden ayrılan bir üye yerine, kalan süreyi tamamlamak üzere başka bir üye seçilir.
MADDE 15: Fakülte Staj Komisyonu’nun görevleri aşağıda belirtilmiştir.
i. Fakülte öğrencilerine çeşitli kurum ve kuruluşlarca ayrılan staj olanaklarını ilan etmek, yapılan başvuruları değerlendirmek, bu kurumlara öğrencilerin dağıtımını yapmak.
ii. Öğrencilerin staj raporları ve staj değerlendirme belgelerini stajı izleyen güz eğitim-öğretim yarıyılının dördüncü haftası sonuna kadar inceleyerek stajın kabul veya reddine karar vermek, sonucu listeler halinde öğrencilere duyurmak ve talep edilen içerik ve formatta mezuniyet ekine konmak üzere Dekanlığa bildirmek ve Fakülte kayıtlarına geçirmek.
iii. Fakülte kapsamında stajlarla ilgili tüm problemleri Fakülte Yönetim Kurulu’nun dikkatine getirmek